5 secrete din spatele celor mai bune produse de patiserie

produse patiserie

5 secrete din spatele celor mai bune produse de patiserie

Produsele de patiserie sunt delicioase, dar necesită și destul de multă atenție în momentul în care le prepari. Partea bună este că nu trebuie să fii un profesionist în bucătărie pentru a te bucura de produse de patiserie fragede și nici să urmezi vreun curs special, ci doar să ții cont de câteva trucuri pe care cei mai mari patiseri le-au învățat la școlile de profil. Iată care sunt acestea!

  • Cântărește întotdeauna ingredientele.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să te apuci să coci produse de patiserie în bucătăria ta este să îți cumperi un cântar de bucătărie. Rețetele pentru astfel de produse cer multă precizie – asta înseamnă că nu poți să măsori făina cu cana sau zahărul cu lingura. Cu un cântar de bucătărie nu ai cum să dai greș niciodată, așa că, investește într-unul cu diverse unități de măsură pentru a-l putea folosi pentru cântărirea ingredientelor solide, dar și lichide.

  • Pregătește ingredientele înainte de a te apuca de treabă.

Ia rețeta lângă tine și pregătește ingredientele înainte de a te apuca de făcut aluatul. Poate făina trebuie cernută, untul trebuie să fie topit, laptele să fie călduț, iar ouăle la temperatura camerei (dacă ai uitat să scoți ouăle din frigider înainte de a te apuca de rețetă, le poți pune rapid într-un bol cu apă caldă). Pregătirea ingredientelor este un truc folosit de mulți patiseri pentru că îi ajută să parcurgă mult mai repede rețeta. În plus, dacă ai deja totul pregătit și cântărit pe masa de lucru, poți fi sigur că nu vei uita niciun ingredient și niciun pas al rețetei.

  • Adaugă un strop de acid în compoziție.

Aciditatea ajută la creșterea produselor de patiserie, iar unul dintre cele mai folosite trucuri din patiserie (pe care nu le regăsești în rețete) este adăugarea unei lingurițe de oțet, zeamă de lămâie sau alte citrice în aluat. Testează acest truc data viitoare când pregătești o rețetă de patiserie și observă diferența!

  • Folosește hârtie de copt de fiecare dată.

Folosim hârtie de copt pentru a nu se lipi produsele de tavă, însă hârtia de copt mai are și o altă utilitate – neutralizează posibilele puncte fierbinți care ar putea să ducă la o coacere neuniformă a produselor. În plus, dacă folosești hârtie de copt, nu vei mai avea atât de multe vase de curățat la final – și cu toții știm că tăvile cu urme de aluat sunt cele mai dificil de curățat.

  • Nu deschide niciodată cuptorul în timpul coacerii.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să deschizi cuptorul în timpul coacerii. Oricât de mare ar fi tentația, așteaptă până la final pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Dacă deschizi ușa cuptorului, vei obține produse coapte insuficient și neuniform, iar toate eforturile tale vor fi în zadar. Cel mai bine ar fi să bagi produsele în cuptor, să setezi cronometrul și să îți găsești alte treburi de făcut în bucătărie.

Aplică și tu trucurile de mai sus și vei vedea că vei deveni un maestru al produselor de patiserie!

Scroll to Top