Bursa Cereale

Cotații bursiere

Știai că Brăila a fost odată locul unde se stabileau cotațiile bursierele pentru cereale și unde se realizează tranzacții uriașe sub forma a zeci de mii de vagoane de cereale anual? Odinioară, chiar aici, în Muntenia, a funcționat singura bursă cereale din spațiul european – Brăila era considerată Capitala afacerilor cu cereale din Europa, iar România era văzută drept Grânarul Europei.

Andre Bellessort, un autor francez, descria în cartea sa ”La Roumanie Contemporaine” într-un mod foarte precis activitatea de la bursa de cereale din Brăila de atunci și importanța România pe această piață a grânelor: ”Grâul din România contează printre cele dintâi din lume. Puterea sa nutritivă este bine recunoscută de către toți morarii; chiar în anii când recolta din Ungaria este bogată, totuși morarii unguri cumpără grâu din România, pentru a ridica valoarea făinei ce o produc.”

În prezent, țara noastră încă mai joacă un rol important pe piața de export a grânelor din Europa, iar Munteania este considerată Grânarul României. Aici vei găsi cotațiile bursiere pentru cereale actualizate la zi și evoluția lor la cele mai importante burse de cereale internaționale.  

Scroll to Top